cybertux-logo
Een huis in Spanje
Waar ga je kopen Wat ga je kopen Makelaars Zelf bouwen
Belastingen in Spanje

Een eigen huis of appartement in Spanje

Wie heeft daar niet ooit van gedroomd? Veel mensen zullen wel eens nagedacht hebben over het kopen van een huis(je) in Spanje. Al was het maar na een uitzending van "Droomhuis gezocht". Wegens gebrek aan voldoende financiële middelen blijft het echter vaak bij wat dagdromen.

Voor diegenen die wel zo gelukkig zijn om over voldoende middelen te beschikken en besluiten om die uit te geven aan een huisje in Spanje, liggen vervolgens diverse gevaren op de loer. Op deze pagina's kan je lezen wat onze ervaringen zijn, hoe we de valkuilen hebben ontweken en hoe we ons doel hebben bereikt: een bescheiden eigen plekje in Spanje.

Waarom een huis in Spanje kopen?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen redenen om een huis in Spanje te willen bezitten. Voor ons telde nogal zwaar dat we niet meer werken en dus meer tijd hebben voor vakantie. Als je dan telkens moet verzinnen waar je naartoe zal gaan en wat je voor enkele weken moet gaan huren, dan wordt dat op den duur best vervelend. Iedere keer weer uitzoeken waar een huis staat en hoe de ligging is, wat de voorzieningen zijn, hoe een huis is uitgerust en hoe het zit met de privacy kan je echt geen voorpret meer noemen als je dat drie keer per jaar moet doen.
Als je dit herkent is het misschien wel tijd voor je om iets te gaan kopen...

Als tweede huis, of voor permanente bewoning?

Wij wilden een plek waar we langere tijd van het jaar kunnen doorbrengen, maar niet om er permanent te verblijven. Als tweede huis dus. Ons huis zou ons een echt vakantiegevoel moeten geven en dat bepaalde voor een groot deel de omgeving waar we zochten naar een huis.

Aanvankelijk zochten we in het binnenland van Spanje. Daar vind je grote vrijstaande villa's op grote kavels. Kavels van 5.000 tot 10.000 m2 zijn niet uitzonderlijk. Maar nadat we er een paar hadden bezichtigd en met diverse mensen hadden gesproken, bedachten we dat een huis op het platteland voor ons waarschijnlijk niet de beste keuze zou zijn.
Het typische vakantiegevoel ontbreekt in het binnenland enigszins. Vooral als je nogal bent ingesteld op strand, zee en terrasjes...
Het binnenland viel dus af en we zochten verder, nu wat dichter bij de kust.

Meer lezen
Laatst gewijzigd: 21 maart 2016