cybertux-logo
Archief
Chat met ING Interactive TV Channel List Thijs Römer en Katja Schuurman Vliegveld Corvera gaat open Tesla en Elon Musk onder vuur van investeerders Grote brand in Antwerpse haven Grote drugsvangst in Spanje The meaning of covfefe Facebook for the Senior Generation Binary Clock

Printbare versie

Thursday, 27 December 2007

Vooral voor mijn eigen gemak heb ik aan alle pagina's die over de modelbaan gaan een link toegevoegd die de pagina's toont zonder menu en andere ballast.
De gegevens van de locs die ik nodig heb bij de baan, zoals decodernummer, staan allemaal op de website. Het ligt dus voor de hand om daar even een printje van te maken. Het resultaat zag er echter niet uit.
Wat op het scherm wel leuk smoelt en ook noodzakelijk is voor navigatie over de site, is op papier compleet zinloos.

De toegevoegde link "printbare versie" was eigenlijk snel gemaakt. Toevallig gaan alle paginaverzoeken via dezelfde hoofdpagina: index.php. Op die pagina heb ik de link geplaatst en het php-script daar vangt ook het gebruik van de link op. Zodra een variabele "printversie" "isSet", opent hij een nieuw scherm met weglating van alle ballast. Eigenlijk is er dus niets toegevoegd, maar alleen weggelaten.

Nu is dus eindelijk alles snel en overzichtelijk te printen.