cybertux-logo
Archief
Chat met ING Interactive TV Channel List Thijs Römer en Katja Schuurman Vliegveld Corvera gaat open Tesla en Elon Musk onder vuur van investeerders Grote brand in Antwerpse haven Grote drugsvangst in Spanje The meaning of covfefe Facebook for the Senior Generation Binary Clock

OpenSUSE Linux 11.2

Thursday, 12 November 2009

Nog even en OpenSUSE Linux 11.2 kan worden gedownload. Zelf zit ik hier op versie 10.2 en dat draait nog steeds 100% probleemloos. Met alle gewenste functionaliteit aanwezig is er dus weinig reden tot overstappen, zou je zeggen...
Maar de desktop is met KDE 4.x sinds OpenSUSE 11.0 wel heel wat mooier geworden. Allerlei fancy effecten die vandaag de dag noodzakelijk schijnen te zijn (...), zijn al een tijdje aanwezig. Pure mooimakerij natuurlijk, maar voor thuisgebruik misschien best leuk.

De integratie van de webbrowser Firefox sluit nu beter aan op de structuur van KDE. Mozilla verzette zich nogal tegen verdergaande integratie van Firefox in KDE. Daarom heeft Novell dat zelf maar aangepakt.
Voordeel van Open Source, zullen we maar zeggen...

Het vrij te gebruiken -en gratis- office-pakket OpenOffice.org is ook weer opgefrist. Ik heb goede hoop dat de bediening nu wat meer lijkt op Excel. Niet omdat dat misschien beter is, maar simpelweg omdat ik dat gewend ben. Als je alles met het toetsenbord doet en niet altijd zit te muizen, dan is het bijzonder lastig als shortcuts niet gelijk zijn. En omdat we de kans dat Mickysoft Excel zal aanpassen aan OpenOffice veilig kunnen stellen op 0 (nul), zouden de jongens en meisjes(?) achter OpenOffice.org, wat mij betreft, dus best de commandostructuur van Excel mogen implementeren.
En anders is het misschien de hoogste tijd voor Cybertux OpenOffice.
Voordeel van Open Source, zullen we maar zeggen...

Ondanks dat ik deze versie niet *echt* nodig heb, zal ik OpenSUSE 11.2 vandaag wel gratis downloaden van www.opensuse.com.
Gewoon om mijn nieuwsgierighed te bevredigen. Een gratis versie van Window 7 zit er tenslotte toch niet in...

Bezoek de OpenSUSE Linux website voor meer informatie en gratis downloads.