cybertux-logo
Archief
Chat met ING Interactive TV Channel List Thijs Römer en Katja Schuurman Vliegveld Corvera gaat open Tesla en Elon Musk onder vuur van investeerders Grote brand in Antwerpse haven Grote drugsvangst in Spanje The meaning of covfefe Facebook for the Senior Generation Binary Clock

Einde van een tijdperk

Tuesday, 22 January 2013

Tikkeltje dramatische titel misschien, maar gelukkig valt het allemaal nog wel mee.
Hoewel...
Op 5 november 2004 ben ik begonnen met het meten en vastleggen van de binnen -en buitentemperatuur. De eerste meting was die dag om 21:30 uur.
Elke 15 minuten werd door de fileserver een meting gedaan en werden de uitkomsten in een database vastgelegd. Op de website kon je dan een grafiek bekijken over de laatste 24 uur.

Op zich niet zo spannend, maar wel iets waar ik inmiddels erg aan gewend was. Ook tijdens de vakantie was het best leuk om te zien hoe de temperatuur thuis was. En in de winter kon je dan zien hoe koud het 's-nachts was geweest.

Helaas is de nieuwe server uitgerust met een RS232-poort die met een veel lagere spanning werkt dan de gebruikelijke -12 en +12 Volt. De sensoren kunnen daarmee niet worden uitgelezen. In elk geval niet met de gebruikte schakeling. Die werkt namelijk met een zogenaamde parasitaire voedingsspanning. Dat wil zeggen dat hij z'n voeding van de datalijnen haalt.

Op zaterdag 19 januari 2013 om 12:00 uur was het dus, na ruim 8 jaar, afgelopen met deze metingen. In de toekomst zal ik proberen een schakeling te maken met een eigen voeding. Het zou echter best kunnen dat ik dan ook een nieuwe kabel moet leggen. En daar zit ik eigenlijk ook weer niet op te wachten.

Voorlopig dus maar weer gewoon naar de gegevens van het knmi kijken...