cybertux-logo
Archief
Chat met ING Interactive TV Channel List Thijs Römer en Katja Schuurman Vliegveld Corvera gaat open Tesla en Elon Musk onder vuur van investeerders Grote brand in Antwerpse haven Grote drugsvangst in Spanje The meaning of covfefe Facebook for the Senior Generation Binary Clock

Ze zijn er weer: De temperatuurmetingen

Thursday, 10 April 2014

Door vervanging van de fileserver door een energiezuinige oplossing moest ik de temperatuurmetingen opgeven. Dat had te maken met de gebruikte schakeling en afwezigheid van de benodigde elektrische spanning in de nieuwe server.
Het goede nieuws is (en deze keer is er alleen maar goed nieuws) dat ik de metingen op 17 december 2013 heb kunnen hervatten. Nu met als extra server(tje) een Raspberry Pi.
Alle metingen worden opgeslagen op de centrale server waar ook de grafieken worden geproduceerd. De Raspberry fungeert alleen als meetinstrument (en muziekserver met MPD).

De link naar de temperatuurmetingen werkt de eerste keer nogal langzaam, want de server slaapt waarschijnlijk lekker en heeft even nodig om wakker te worden...

Overigens heb ik alle ontbrekende meetgegevens kunnen aanvullen met data van het KNMI. Uiteraard zijn dat niet exact de waarden die ik hier gemeten zou hebben, maar het is beter dan niets. Bovendien ligt De Bilt hier niet zo erg ver vandaan, dus de afwijkingen zullen niet erg groot zijn.

Inmiddels kan ik dus weer zien hoe de temperaturen verlopen. De servertemperatuur registreer ik niet meer, want de huidige server wordt niet zo warm dat dat interessant is. Ik meet nu wel de temperatuur in de garage. Het is interessant om te zien hoe die verloopt ten opzichte van de buitentemperatuur en meegolft met het aan- en uitschakelen van de vrieskast die onder de temperatuursensor staat.