cybertux-logo
Archief
Chat met ING Interactive TV Channel List Thijs Römer en Katja Schuurman Vliegveld Corvera gaat open Tesla en Elon Musk onder vuur van investeerders Grote brand in Antwerpse haven Grote drugsvangst in Spanje The meaning of covfefe Facebook for the Senior Generation Binary Clock

Grote brand in Antwerpse haven

Sunday, 12 August 2018

In de Antwerpse haven woedt sinds zaterdagmiddag een grote brand. In verband daarmee heeft de plaatselijke politie de rampenfase uitgeroepen.
De brand is ontstaan doordat 5.000 ton nikkelsulfide heeft vlamgevat. Omdat de daarbij vrijkomende giftige stoffen gevaar opleveren voor de omgeving, is de gemeentelijke rampenfase uitgeroepen.

Rond de brand is een veiligheidszone van 2 kilometer ingesteld. Schepen en bedrijven binnen die zone zijn inmiddels geëvacueerd.

Hoe lang het zal duren voordat de brand volledig onder controle is, is nog niet bekend. Volgens de brandweer zijn er meerdere brandhaarden en dat maakt het bluswerk niet eenvoudiger.

Hoewel er, volgens de gemeente Antwerpen, buiten de ingestelde veiligheidszone geen risico is voor de gezondheid, worden bewoners van Brabant geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden.