cybertux-logo
Archief
Chat met ING Interactive TV Channel List Thijs Römer en Katja Schuurman Vliegveld Corvera gaat open Tesla en Elon Musk onder vuur van investeerders Grote brand in Antwerpse haven Grote drugsvangst in Spanje The meaning of covfefe Facebook for the Senior Generation Binary Clock

Tesla en Elon Musk onder vuur van investeerders

Sunday, 12 August 2018

Elon Musk, de topman van Tesla, ligt onder vuur van investeerders na diens uitlatingen eerder deze week dat hij overweegt om Tesla van de beurs te halen.
Aanvankelijk schoot de koers van Tesla omhoog. Zo snel zelfs, dat de handel in het aandeel Tesla voor enige tijd werd stilgelegd.

Aangenomen wordt dat de tweet van Musk tot doel had om de beurskoers van Tesla te manipuleren om zodoende shortsellers de mond te snoeren.
Ondanks beweringen van Musk dat hij het benodigde kapitaal al bij elkaar had, rees al snel twijfel over de haalbaarheid om Tesla tegen een koers van 420 dollar van de beurs te halen.

Inmiddels heeft deze zaak de aandacht getrokken van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Zij hebben aangekondigd een uitgebreid onderzoek in te stellen.
De koers van Tesla is inmiddels tweederde van de aanvankelijke stijging weer kwijtgeraakt.

Elon Musk en Tesla worden door investeerders aangeklaagd wegens het verspreiden van misleidende koersgevoelige informatie.