cybertux-logo

Software

Home

Development

Qt Application Framework MySQL Development

Info

Programma's uitvoeren als root Boeken

Cybertux Scope Remote

De oscilloscoop die ik heb, een Rigol DS-5062-CA, heeft een USB-aansluiting om een computer op aan te sluiten.
Helaas was er geen Linux-software om deze scoop te benaderen.

Hoewel dit soort software meestal geschikt is om het ding volledig op afstand te besturen, hoef ik er eigenlijk alleen maar schermafdrukken mee te kunnen bewaren.
Daarom is dat voorlopig ook het enige dat deze versie van Cybertux Scope Remote kan. De naam scope-remote laat echter genoeg ruimte voor toekomstige uitbreidingen...

Screenshots

Voor 't leuke eerst maar wat screenshots van het programma. Dit zijn dus nog niet de images die door het programma zelf worden bewaard.

In de toolbar bovenaan het scherm vind je achtereenvolgens:
Schermafdrukken zijn aanklikbaar om te vergroten

Schermafdruk waarbij 100% is ingezoomd op de scoop.Schermafdruk waarbij 200% is ingezoomd op de scoop.

1. Installatie

1.1 Ik heb nog geen Qt-software

Als je nog geen Qt-applicaties hebt, of het niet zeker weet, installeer dan eerst onderstaande Qt-libraries in de directory /usr/lib.
Hiervoor heb je root-rechten nodig.

Je hoeft dit maar één keer te doen, dus bij een eventuele update van Cybertux Scope Remote hoef je dit niet nogmaals te doen.

1.2 Ik wil niet zelf compileren

Als je niet de hele ontwikkel-omgeving van Qt hebt, download dan dit pakket en installeer het in een directory naar keuze. Het beste is om een subdirectory te maken in je eigen home-directory en het pakket daar uit te pakken.

1.3 Ik wil zelf compileren

Als je het programma zelf wilt compileren, of als je gewoon wilt weten hoe het programma in elkaar zit, download dan het pakket met de volledige broncode.

De broncode stel ik beschikbaar onder voorwaarden van de GNU General Public License. Een exemplaar daarvan, genaamd COPYING, is opgenomen in het pakket.

2. Gebruik van het programma

Het programma moet worden uitgevoerd als root. Als je niet weet hoe dat moet, lees dan eerst een programma uitvoeren als root.

3. Lijst met USB-apparaten

Cybertux Scope Remote gebruikt het bestand usb.ids voor identificatie van usb-apparaten. Dit bestand staat in dezelfde directory als de executable scope-remote.
Een dagelijks geactualiseerde versie kan je downloaden van de site van The Linux USB Project, maar voor een goede werking van Cybertux Scope Remote is dat niet nodig.


Laatst gewijzigd op 18-01-2010.